Bachs Bæredygtige Bryg

Ole Bach Andersen
2 min. læsetid
21. januar 2024

Bæredygtighed har erobret agendaen.

Kravene vælter ind i form af regulativer fra EU og inden længe også fra dine store kunder.
Din virksomheds langsigtede succes er i stigende grad afhængig af, hvordan du håndterer bæredygtige risici og forretningsmuligheder. 

Ordet ”bæredygtighed” er meget bredt, dilemmafyldt og komplekst. Min ambition er at gøre det konkret og enkelt og at indgyde mod til handling. 

Derfor laver jeg denne blog med råd, holdninger og digitale værktøjer til, hvordan din virksomhed kan arbejde enkelt og konkret mod en mere bæredygtig fremtid.

Jeg har døbt bloggen ”Bachs Bæredygtige Bryg”, og jeg vil gøre mit bedste for, at den smager rigtig godt, er sund og nærende og giver dig maksimal energi og byggeklodser til at gøre en bæredygtig forskel.

Denne side bliver løbende opdateret efterhånden som nye blogindlæg ser dagens lys:

1. Brug din ansvarlighed

I mit hoved starter din bæredygtighedsrejse med din ansvarlighed. For dig selv, for din virksomhed, for dine medarbejdere, for det samfund, du bygger på og for den planet, som vi deler. Læs hvordan du får sat den i spil. Artiklen udgives snart her

 

2. Fokuser på det væsentlige

Bæredygtighedsemner er næsten altomfattende. For at komme godt i gang skal du fokusere på, hvad der er væsentligt. Det handler først om, hvordan du vurdere det, og dernæst om hvordan dit valg af væsentlige emner guider dit fremadrettede arbejde.

 

3. Se forretningsmulighederne

Jeg giver dig her 9 forslag til nye forretningsidéer, som er fremkommet ved at tage mine bæredygtighedsbriller på. Til sidst i artiklen beskriver jeg også hvordan du kan skønne om idéerne er værd at arbejde videre med.

 

4. Rapportering er en Rittersport

For det første er rapportering blevet sport! De store bruger mange kræfter på at skabe solide rapporter, også kommunikationsmæssigt. Det seneste eksempel jeg har set er Norsk Hydros samlede regnskabs- og bæredygtigheds-rapport på ialt 273 sider, hvoraf bæredygtighedsdelen fylder ca. 100 sider! Ingen kritik mod rapporten, det er et særdeles flot stykke arbejde, men som SMV-leder, så er det et kapløb, som man typisk ikke har råd til at stille op til. Læs mine råd til, hvordan du kan gribe opgaven an pragmatisk, praktisk og godt!

Har du emner, som du ønsker, at jeg skal brygge på, så tøv ikke med at række ud.

God appetit.

Ole Bach Andersen

 

NB: 

  • Ja, billederne er skabt af ChatGPT med DALL-E som motor, fordi det var hurtigere og  nemmere, og jeg har prioriteret ikke at gå til fotograf eller hyre en tegner. 
  • Ja, ChatGPT og andre generative AI modeller bruger virkelig meget energi. Så her er et af dagligdagens dilemmaer, hvor jeg altså har valgt at bruge tjenesten i opbygningen af min virksomhed og mine værktøjer på trods af det - i en større sags tjeneste.